Gå for livet…!

Livsstil, Ukategorisert Comments (0)

Å gå seg en tur kan være godt for så mangt!

I går slo jeg et slag for en real gåtur, i en kronikk i Adresseavisen.

http://www.adressa.no/pluss/article10153541.ece

 

 

IMG_20140901_201615

I en tid der det er trendy å løpe maraton, gå Birken eller Marcialonga og springe knallharde motbakkeløp, så er det viktig å få frem et enkelt budskap om at det er stor verdi i det å gå seg en tur også, helt enkelt.

Vi nordmenn er jo kjent for vår tradisjonelle søndagstur, en familiebegivenhet som mange har vokst opp med, og fører videre til sine egne barn. Det er artig å se hvor fullt det kan være i marka, eller langs en sti ved fjorden på en søndag.

Det å gå seg en slik tur har mer helsebringende faktorer enn man skulle tro. For det første så får man frisk luft, man får mosjon, og ikke minst så er en gåtur sammen med famile og venner en gylden anledning til å være sammen på en positiv måte, der også praten går lett og uanstrengt langs stien.

Også smarte forretningsfolk, forskere og terapeuter har skjønt det. «Walking meetings» er i ferd med å bli populært, fordi man ser at mange krevende samtaler bedre kan tas når man går ved siden hverandre, i stedet for å sitte overfor hverandre på et kontor.

Den suksessfulle foredragsholderen og forretningskvinnen Nilofer Merchant lanserte i fjor begrepet «Sitting is the smoking of our generation»

Dette er et begrep med kraftm og forteller noe om hvor uheldig og skadelig det er at vi er et folk av sittere, hvor store deler av vår daglige aktivitet foregår sittende. Dette gjelder dessverre også barna våre, som tilbringer stadig flere timer foran ulike skjermer og og i sofaen.

Så mitt budskap med gårsdagens kronikk er at vi har gått av å komme oss opp og ut! Men det trenger ikke være iført en treningsdrakt, kondomdress eller på en dyr sykkel eller med pulsklokke og tungen ut av munnen.

Ære være dem som orker det, og det er flott og viktig å være i form og å trene hardt for dem som syns det er kjekt. Men mitt hovedpoeng er at de aller fleste kan komme seg ut en tur og gå, og at det bringer helse og humør til mange. Og ikke minst så gir det en opplevelse av mestring, fordi det er mulig å få til for de aller fleste.

I folkehelseperspektiv får vi også masse god helse ut av gåturene.

Så kom dere ut og gå en tur, folkens, og kjenn hvor deilig det er!

 

Hør meg gjerne på NRK Trøndelag i dag også, i 1530-tiden. Da skal jeg snakke om det fine med å gå seg en tur;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It

» Livsstil, Ukategorisert » Gå for livet…!
On 23. september 2014
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »