Hurra for snåle grønnsaker…!

Livsstil Comments (0)

Det er ikke noe galt i å være litt snål! Det har noen smarte kjøpmenn i Bunnpriskjeden bevist denne uken, ved å begynne å selge «snåle grønnsaker».

Idéen er genial; de selger frukt og grønt som ikke har gått gjennom skjønnhetskontrollen, til en lavere pris,  i butikken, under logoen #snålfrukt .

 

http://www.nrk.no/trondelag/na-far-du-kjope-snale-gronnsaker-1.12189717

 

pærer i hagen

 

 

 

 

I lys av at hver av oss årlig kaster omlag 45 kilo mat i søpla, som vil si hele 300 000 tonn årlig, bare i Norge, så er dette et kjempeflott konsept. Det sparer pengeboka, miljøet og samfunnet masse, og er virkelig et godt tiltak for å gjøre oss forbrukere litt mer bevisste.

Jeg har mang en gang tenkt på hvor friserte og homogene de er der de ligger, enten det er bananer, epler eller agurker, og det skal ikke mye til før ungene eller vi voksne rynker på nesen, dersom det er en liten brun prikk eller deformert grønnsak. Men jeg har også stusset på hvordan epler kan bli så blanke, og kan bare forestille meg hva de har vært gjennom av sprøyting og dandering for de kommer i butikken.

 

 

 

epler i hagen

 

 

Men heldigvis har noen butikkdrivere blitt mer bevisste, og har sett seg lei av å måtte returnere ukurant frukt og grønnsaker til leverandørene fordi de har vært for små, store eller skjeve.

Nå kan man i disse butikkene finne en egen disk med snål frukt og grønnsaker, som smaker akkurat like godt, men har en liten skavank som ikke gjør dem salgbar i hoveddisken. Og skal man tro det som skrives, så har det allerede blitt populært.

Så nå er det opp til andre butikkjeder og følge etter, og lage seg et snålfrukt-hjørne; jeg er sikker på det kommer til å bli en suksess. En suksess som gjør verden litt grønnere, på flere måter.

Vi forbrukere er med!

Pin It

» Livsstil » Hurra for snåle grønnsaker…!
On 5. februar 2015
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »