Bryllupsdag…

Ukategorisert Comments (0)

I dag er det St Hansaften. Det er også bryllupsdagen vår!

Ikke noen «rund dag», men allikevel en fin anledning til å feire kjærligheten.

Det blir fort at slike ord som kjærlighet, lykke og samhørigehet blir liit kleine hos oss, et folk som ikke er vant med å strø om oss med klemmer, følelsesuttykk eller svulstige ord.

Men er det egentlig så svulstig og klamt å si at man elsker noen, eller at man egentlig kjenner seg ganske lykkelig?

Nei, det kan det da ikke være! Det er egentlig litt trist om det skal være slik at det å si at man elsker noen skal være noe man skal skjemmes over, og dysse ned.

Jeg har vært gift med kjæresten min i 14 år i dag, og er så heldig at jeg er like forelsket nå som da. Det er noe jeg er takknemlig for, og som jeg vet at man verken kan ta for gitt eller forvente.

 

 

IMG_8677

Det å kjenne på at man er lykkelig sammen med noen er så mye mer enn det å ha det fint og topp hele tiden. Å være lykkelig for meg er å kjenne tilhørighet, respekt, å kunne være meg selv, hvile både i meg selv og sammen med den jeg lever sammen med. Det å få lov til å være lykkelig forutsettes også av at man blir satt pris på, og at det er en god balanse mellom å gi og å ta.

Det å feire bryllupsdag gir oss en mulighet til å tenke litt over hvordan vi egentlig har det, og å gjøre opp status for både oss selv og hverandre. Jeg tror det er mange par og forhold hvor man bare seiler avgårde, mye av gammel vane, og årene går kanskje uten å reflektere over hvor man er, sammen og alene. Jeg kjenner selv til at det fort kan bli slik. Men tror samtidig det er lurt å investere litt tid og mot(?) på å sette et blikk på hvordan  man har det, og om det er noe man kasnkje burde gjøre noen endringer på.

Livet har vært så langt fra bare dans på roser for oss. Vi har vært i de dypeste dalene i løpet av de årene vi har vært sammen. Men vi har vært så privilegerte at vi har gått veien sammen, og blitt sterkere knyttet gjennom  motgang.

En av «formlene» for å lykkes, tror jeg er å aldri miste respekten for hverandre. Begynner man å ta hverandre for gitt, så går det fort en vei. Dette kan dreie seg om alt fra å få gjennomført egne ønsker og drømmer, til helt ned på detaljnevå, slik som å snakke respektfullt og å oppføre seg mot partneren sin som man oppfører seg mot en hvilken som helst annen voksen person.

Skal man ha et godt og slitesterkt forhold, må man også være villig til å vise alle sidene sine, også dem man helst vil gjemme overfor seg selv. Man må gi seg hen, og by på seg selv, på alle  måter. Da får man veldig mye igjen også.

Jeg er så heldig å ha en mann som både er kjæresten min, og samtidig min aller beste venn. Det er ikke noe man må ha, eller en forutsetning for å ha et fint forhold. Men jeg kjenner meg utrolig heldig, og gleder meg til å dele livet mitt videre med han jeg har valgt sammen med meg på veien:-)

 

Kjærlighet kommer og kjærlighet går,
ingen veit vægen vi vandre,
men din vil je vara i dager og år,
je vil itte sjå på andre.

Mitt hjerte er ditt, ditt hjerte er mitt,
og visa med seljelyd låter.
Min glede er din, din glede er min,
og sorgen er min når du gråter.

Kjærlighetsrosa er frodig og sterk,
den kæin få knopper og blømme.
Kjærlighetsrosa er skaperens verk,
det ska vi æiller forglømme.

Mitt hjerte er ditt, ditt hjerte er mitt,
og visa med seljelyd låter.
Min glede er din, din glede er min,
og sorgen er min når du gråter.

Min glede er din, din glede er min,
og sorgen er min når du gråter.

 

Pin It

» Ukategorisert » Bryllupsdag…
On 23. juni 2015
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »