Den lille store hverdagslykken…

Livsstil, Lykke Comments (0)

Denne uken hadde jeg et innlegg i Adresseavisen, denne gangen om noe så enkelt, men så komplisert som Lykke.

http://www.adressa.no/meninger/article11296968.ece

Vi har en ting felles; vi søker det å være lykkelig alle sammen; det er drivkraften i livene våre. Men kanskje søker vi feil sted, og gjør ting for komplisert  noen ganger?

 

IMG_1215

Det er en tendens til at vi forbinder det å være lykkelig med det å eie, få, og oppnå mest mulig, på ulike plan. Det er forsåvidt også en drivkraft for oss,  men jeg tror at vi på veien til «målet» går forbi mange små og skjulte perler på veien.

Jeg kjenner meg iallefall igjen i det selv, at jeg har hatt tendens til å tro at bare jeg får eller presterer det eller det, så skal det bli topp, og jeg skal bli  mye mer lykkelig og fornøyd.

Men det er jo ikke slik det er; det finner vi ut av de fleste av oss. Uten å klare å se og å nyte hverdagens små og store øyeblikk, så blir livet egentlig litt tomt og ganske kjedelig.

Men som med så mye annet, så må det å se de små glimtene, øves på. Å kikke på en vakker blomst, se barna sine leke, være ordentlig til stede i en god samtale og å stoppe opp og kjenne hvordan man har det akkurat nå; det er livskvalitet, som kan gi ekte lykkefølelse.

 

 

IMG_3063

Jeg har innført slike stunder sammen med familien min faktisk. Det må innrømmes at ikke alle har applaudert mammas påfunn, men etterhvert så har de blitt vante til at jeg oppforder til et øyeblikks væren. Sist vi gjorde det, rundt bordet, utfordret jeg oss alle til to minutters stillhet, der alle skulle prøve  å høre minst fem ulike lyder som var der rundt oss. Det var fascinerende hvordan vi alle kjente på en økt oppmerksomhet for det rundt oss, og vi hørte og ble vàre på lyder som vi ellers ikke i det hele tatt ville vært bevisst på om vi ikke hadde stoppet opp et øyeblikk.

Jeg tror slike små lommer av stillhet og time-outs er gode for oss, og gjør at vi lærer å sette mer pris på det vi har rundt oss, og bedrer evnen vår til å glede oss over små ting.

 

 

 

 

Pin It

» Livsstil, Lykke » Den lille store hverdagslykken…
On 12. juli 2015
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »