Fargen min…

Ukategorisert Comments (0)

I dag hadde Adresseavisen en artikkel om farger, eller mangel på farger, rettere sagt. Der skriver de at gråtoner er i skuddet, både på hus, biler og i klesskapet. Malingsfabrikken Jotun selger grått, hvitt og brunt i bøtter og spann, og ser vi på landeveien, er det faktisk ikke så mange fargerike innslag.

Ta også interiørtrendene som har vært i en del år nå; det er mye grått og nøytralt, for ikke å snakke om alle de hvite hjemmene som har vært avbildet i interiørmagasinene, der både sofaputer, møbler og barn har vært kledt i hvitt.

Jeg for min del har behov for å omgi meg med farger, og det er fargen orange som står mitt hjerte nærmest. Jeg har alltid vært glad i denne fargen, som har gjort meg glad og gitt meg energi.

 

 

 

Orange roser

 

 

 

 

En av de sterkeste opplevelsene, om jeg kan kalle det det, med orange, er da jeg jeg ruslet i en vakker by i Italia, og kom forbi et lite atelier. På veggen der hang det et maleri, som bergtok meg, med sin intense, varme orangefarge. Jeg ble dratt mot dette bildet, og måtte gå inn og kikke på det, selv om det var en uaktuell tanke at jeg liksom skulle handle et stort maleri langt nede i Italia, og liksom drasse det med meg helt til Trondheim.

Men jeg ble hektet på dette helt spesielle orange maleriet, med gullfarget felt i midten, og jeg hadde aldri sett en slik variant av favorittfargen min før. Kunstneren var i butikken, og kunne fortelle at maleriet var bestilt av en kjøper i Chicago, så det var uansett uaktuelt at det skulle havne i mine hender. Jaja, likså greit, tenkte jeg, Men turen i atelieret endte med at vi utvekslet mailadresser, så kunne han sende meg bilder av andre arbeider han drev med.

To uker etter at jeg kom hjem kom det en mail fra kunstneren, som kunne fortelle at amerikaneren ikke skulle ha bildet allikevel, så om jeg var interessert, så kunne han sende maleriet til meg, og det var mitt! Jeg tenkte bare at det var meningen at maleriet tilhørte meg, og den dag i dag henger det slik at jeg ser på det hver eneste dag, og jeg angrer ikke et sekund på at at jeg slo til på det, og lot all fornuft fare, og heller lytte til hjertet.

 

Adresseavisen skriver at monotone omgivelser med mye gråtoner går på helsa løs. Jeg kan for lite om vitenskapen bak fargenes virkning på oss, og vår mentale velvære. Vi har ulike preferanser også. Men for meg er det iallefall deilig å ha farger rundt meg, som jeg er glad i, og gir meg ulike typer stemninger både inni meg og rundt meg.

Pin It

» Ukategorisert » Fargen min…
On 16. juli 2015
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »