Ode til kondomet, og ord om ansvar…

Jenter kvinner, Sex&samliv Comments (0)

Jeg har mange ungdommer og unge mennesker på legekontoret mitt gjennom en uke. Flere ganger for dagen prater jeg med dem om p-piller, kjønnssykdommer og sex, og jeg har blitt mer og mer opptatt av å slå et slag for kondomet.

Det er påfallende mange som tar sjansen på å ha tilfeldig sex, uten å ta ansvar for egen og andres helse ved å bruke kondom. Nordmenn er faktisk noen av dårligste i Europa når  det gjelder kondombruk, og det er mange som fortsatt syns det er veldig pinlig og kleint å ta frem «gummien».

 

 

kondom-11

Jeg er av den mening at det er både gutters og jenters ansvar med prevensjon, og det er dessverre oftest jenta som tar ansvar, ved å gå på p-pillen eller andre faste prevensjonsmidler. Guttene har et stort forbedringspotensiale når det gjelder å ta ansvar, og de må skjerpe seg! Men det betyr ikke at ikke unge kvinner også kan ta med kondom i vesken, dersom det er en mulighet for at de skal hoppe til køys på en fest eller etter en natt på byen.

Sex skal være noe fint, og det er begges ansvar at det blir det, og at det foregår i trygge former.

Jeg har en kronikk i VG, som kom på nett i dag. Les den gjerne

HER:

Pin It

» Jenter kvinner, Sex&samliv » Ode til kondomet, og ord...
On 30. oktober 2015
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »