Å jul med din dyregalskap…

Ukategorisert Comments (0)

Jeg er veldig glad i katten min. Jeg har vært glad i alle kattene mine, fra jeg vokste opp med både Gråpus og Sofus, og jeg gikk bygda rundt og lette etter dem om de forsvant i noen dager. Kattene, som gjerne var en anskaffelse fra en gård hist og her, der far var titt og ofte, som dyrlegen i bygda.

 

 

 

Bacchus

Heller ikke nå er det snakk om noen rasekatt vi har her på Byåsen. Bacchus er også fra hjembygda mi Surnadal, og gratis og franko var han også, anskaffet fra min kjære barnsdomsvenn. Og såvidt jeg vet er stamtavlen til Bacchus nokså kort; mor var en innepus, som trolig traff faren da hun var ute på vift. Men Bacchus er selvfølgelig verdens fineste katt, stamtavle eller ei, og uansett om han ikke kostet oss tusenlapper. Da vi fikk Bacchus for tre år siden, var vi og barna på dyrebutikk, for å få tak i det aller nødvendigste; tisse/bæsjekasse, strøsand, et kattebur og et par lekesaker. Kattematen kjøper vi stort sett på Rema, med noen unntak, når vi har vært hos dyrlegen for å kastrere eller vaksinere ham. Maten man får kjøpt der er helt sikkert bedre ernæringsmessig, med mer av de «riktige» proteinene og næringsstoffene. Blankere i pelsen blir han sikkert, og finere tenner får han sikkert også. Men Fy Søren det koster flesk! En pakke med kattemat et slikt sted overstiger lett det man kjøper til sine egne barn, og noen ganger tenker jeg at mange tenker vel så mye på hva man har i katten eller hunden sin, i forhold til pølsene og kjøttdeigen man dytter inn i ungene sine på travle hverdager.

 

 

bilde dyrehospital

 

 

Bildet over er tatt fra hjemmesiden til dyrehospitalet i nærheten av oss. Det kunne like gjerne vært fra et privat sykehus eller medisinsk klinikk beregnet på oss tobente. Det er ikke grenser for hva vi gjør for kjæledyrene våre for tiden, og det brukes milliarder av kroner, både til kjøp, stell og utstyr til katter, hunder og andre slags kosedyr folk har i hjemmene sine. Og bevares; det er veldig viktig å behandle dyr godt, og ta vare på dem. Men jeg syns faktisk det har gått vel langt i pengebruk og fokus på våre firbente og andre sammenlignbare venner. Ikke tror jeg alltid det er sunt dyrehold heller, og det kan bikke over, til å bli eierens behov mer enn dyrets. Det er ikke mange dagene siden jeg så en superstjerne, Kylie Jenner i USA pynte hunden sin med neglelakk…! Det har heldigvis blitt en sak i media, der det sås tvil om hennes forstand på å ta vare på et dyr.

Jeg skulle nylig innom en dyrebutikk for å kjøpe noe trivielt til Bacchus. Jeg lurte en liten stund på om jeg var kommet i riktig butikk, da den mer så ut som en barnetøysbutikk enn en dyrebutikk. Her hang nemlig utallige antrekk både til hunder og katter, og fordi det snart er jul var det selvsagt mulig å kjøpe nissedrakt til kjæledyret! Hvem spør om hva hunden syns om å gå rundt som en julenisse til eierens store glede? På besøk i London før jul, for et par år siden var en hel avdeling viet kjæledyr, og det var spesialinnredet for sesongen. Jeg må innrømme jeg endte opp med en egen kattejulekalender til Bacchus. Den var jo så søt-

 

 

Dyrebutikk

 

 

Er det kvalmt? Er det greit? Er det søtt og sjarmerende? En ting det er iallefall, er at det er et tegn på at vi har for mye overflod i vår verden. Det henger jo bare sammen med resten av konsumentsamfunnet, der vi kjøper oss gleder og underholdning, og der vi kjøper pynt og ting, enten det er til oss selv, huset eller katta.

Blir vi lykkeligere av det? Er ikke sikker på det. Jeg tror iallefall verken Bacchus eller hans firbente venner bryr seg det grann om han har katteteppe i Burberry, en matskål fra Alessi eller spiser Friskis til hverdags.

Pin It

» Ukategorisert » Å jul med din dyregalskap…
On 5. desember 2015
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »