Husk å #sjekkdeg…!

Jenter kvinner, Livsstil, Sex&samliv Comments (0)

Denne uken er det ett år siden 26 år gamle Thea Steen døde av livmorhalskreft. Hun klarte før hun døde å skape et stort fokus rundt denne krefttypen, som rammer en del unge kvinner. Takket være Thea Steens uvurderlige innsats selv om hun var kreftsyk, har mange flere kvinner valgt å komme til fastlegen for å ta celleprøve. Dette er en enkel prøve som tas fra livmorhalsen, og som dessverre det er altfor mange som lar være å ta.

Etter at Thea Steen, sammen med Kreftforeningen og bladet Det Nye satt igang kampanjen #Sjekkdeg i 2015, har antallet kvinner, ikke minst unge kvinner, dratt for å få tatt en celleprøve. Dette gjør at det er enklere å oppdage såkalte celleforandringer, som kan føre til kreft. Det er en kjempeinnsats som er gjort gjennom denne flotte kampanjen, og det har både økt bevisstheten rundt tilstanden og sykdommen, og ikke minst brutt ned en del tabuer omkring temaet.

 

 

 

12980946_10207984389664990_919494680_o

I september braker det løs med en ny #Sjekkdeg-kampanje, og jeg er så heldig at jeg skal være med og fronte denne så godt jeg kan, både som lege, kvinne og som engasjert!

Jeg ble nylig valgt inn som allmennlegerepresentant i Rådgivningsgruppen for Livmorhalsprogrammet, og det gir meg mulighet til både å sette meg godt inn i hva det er som er viktig i dette arbeidet, for å få flere til å sjekke seg, og også hvordan vi skal få utført prøvene på en best mulig måte, så flest mulige tilfeller blir oppdaget.

Mandag den 18 september blir det en storstilt #Sjekkdeg-dag rundt om i landet, og da kan kvinner komme og få tatt celleprøve gratis ved enkelte sykehus. Ved vårt legekontor har vi også planer om å sette av dagen til flest mulig celleprøver, og vi håper det bli bli et stort fokus rundt celleprøver i september, så enda flere kommer for å ta denne enkle men veldig viktige prøven!

Så sett et kryss i kalendere, damer! Og når dere får brev fra Kreftregisteret om at dere bør ta celleprøve; send en melding til legekontoret med en gang, og bare gjør det, det er ikke så mye å grue seg til som man tror!

Pin It

» Jenter kvinner, Livsstil, Sex&samliv » Husk å #sjekkdeg…!
On 19. juli 2017
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »