GODT NYTT, RAUST ÅR…!

Livsstil, Lykke, Ukategorisert Comments (0)

Det har gått bare et par dager ut i det nye året, og etter uker med stemningsfulle julebilder, fylles Facebook med bilder fra skiturer i vakre vinteromgivelser. I et av innleggene unnskylder en av mine FB-venner  seg med at hun legger ut «årets første irriterende turbilde».

Hva er det…? Hvorfor skal hun unnskylde seg for å dele en fin opplevelse hun har på tur, dersom hun ønsker å dele det på Facebook?? Joda; selv sitter jeg her med en operert og brukket finger, og kan se langt etter både skitur og lignende type aktiviteter i en stund fremover. Men selv om jeg skulle ønske at jeg også var ute i naturen, og kanskje mer aktiv, så jeg sitter ikke her og irriterer meg over at hun eller andre legger ut fristende bilder på sosiale medier.

 

 

 

 Norge i hvitt, hvitt og blått

Dette er en ganske typisk illustrasjon på et fenomen som har grodd frem nokså sterkt, ikke minst på Facebook, som gjerne er arenaen for oss voksne og velvoksne. Det blir stadig snakket og skrevet om at mange legger ut «skrytebilder», irriterende mange bilder fra trening og turer, og at det er lett å få dårlig samvittighet og selvfølelse av all «lykken» som folk legger ut på sosiale medier. Det er vel ikke tvil om at mange foretrekker å legge ut bilder fra gode opplevelser, situasjoner de er glade for eller unger de er stolte av. Men tror vi virkelig at det er slik de har det hele tiden? Må vi be dem om å legge ut litt mer gørr og elendighet for at vi skal syns det er greit at de viser oss «solsiden»? For oss som har levd en stund, så er vi vel alle klare over at det er noe i alle hjem; det er krangling, skittentøy, sure sokker og rot i de fleste kroker. Men betyr det at vi må legge det ut og vise det frem på Facebook, for at folk skal skjønne at det ikke er bare de som har mange grå dager? At vi alle har nok av rust å skrape i eller møkk å grave i, om det er det som er om å gjøre?

Jeg skjønner at sårbare tenåringer kan få et feil bilde av virkeligheten ved å følge alskens vellykkede og glansete bloggere og kontoer. Men det er noe annet enn det jeg prøver å snakke om her. Tenåringer er det de er; unge umodne og er ikke så godt i stand til å skille hva som er virkelighet, realitet og et fiktivt liv.

En venninne av meg beskrev forleden at mange av livets dager sikkert ikke står til mer enn terningkast 2. Det har hun helt sikkert rett i. Det er ikke mange dager som kan smykke seg med terningkast 6 iallefall, det tror jeg de fleste er enige i. Og for all del; folk må gjerne legge ut flere bilder og beskrivelser av «bad hairday»-dagene sine. Men jeg er ikke sikker på at jeg blir så mye mer lykkelig av det. Jeg blir glad av å se at andre har det fint, at de gleder seg over ting de oppnår, steder de besøker og turer i vakker natur som de får fine opplevelser av. Irriterer jeg meg over å se bilde fra enda en fjelltopp, er det jeg som må gjøre noe med det, enten det er å skrolle videre på innleggene, eller å tenke over hvorfor jeg irriterer meg over å se at andre har det bra og har fine opplevelser de ønsker å dele med oss andre, som faktisk velger å være «vennene» deres. Jeg må kanskje også fokusere litt mer på å jobbe for ting som jeg kan glede meg over, og skape mer rom for det i livet mitt. Uavhengig av hvordan andre velger å leve.

 

Godt nytt, raust år, med masse fine bilder og historier på Facebook!

Pin It

» Livsstil, Lykke, Ukategorisert » GODT NYTT, RAUST ÅR…!
On 3. januar 2018
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »