Ut med naturen på radio…

Livsstil, Lykke, oppdragelse, Ukategorisert Comments (0)

En av mine fine «ritualer» på rolige helgemorgener, er så stå opp før både mann og barn, og få en rolig morgenstund helt alene, før dagen ordentlig tar til. For meg har denne stunden også bestått av å sette på radioen, og ha NRK P1 sine langsomme friluftsprogram på i bakgrunnen. Enten jeg bare sitter med en kaffekopp og blar i avisen, eller jeg har et eller annet gjøremål, som passer sammen med radioreportasjer om reinsdyr på beite, magien over å få en storlaks på stangen, eller innslaget dreier seg om sauedrift i Lofoten.

 

 

NRK radio

Men nå er det slutt med mitt deilige og trofaste helgerituale. I dag var det siste program for «Friluftsmagasinet», som nå skal erstattes med et nytt og mer sikkert tidsriktig program, «Opptur». Og så vidt jeg har skjønt, skal dette nye programmet skos på samme lesten som alle andre programmer, der reportasjer i et langt større tempo blir avbrutt med glad musikk, for at vi ikke skal begynne å kjede oss. Eller noe sånt-

Jeg må si at jeg syns dette er kjempetrist, og det minner meg om forrige gang jeg ble irritert, da NRK puttet musikk midt i nyhetsreportasjene i «Her og Nå».

Jeg tenker at er det én ting vi har godt av i vår hektiske og travle hverdag, så er det kanskje nettopp å  ha et medium der det går an å være litt langsom, og å ha muligheten til å holde både fokus og konsentrasjonen litt mer enn til neste sang. Men nei da; NRK P1 gjør som alle andre, og hiver seg på trenden der vi skal underholdes, og for Guds skyld ikke må risiker at vi kjeder oss et øyeblikk!

Det er ikke det at jeg syns det er  spennende å høre om mose eller reinsdyr på Dovre, men jo, det blir faktisk veldig interessant når jeg tar meg tid til å høre om det i et radioprogram, og faktisk så tenker jeg at jeg aldri hadde kommet til å lese eller lære om dette, om jeg ikke hadde hatt dette lille morgenritualet mitt.

Min venninne Tone Sofie Aglen, redaktør og kommentator i Adresseavisen, skrev nylig om akkurat det samme, og vi er hjertens enig, og vil begge savne disse rolige og tradisjonelle programmene på lørdags- og søndagsmorgenene.

Les hennes gode og tankevekkende kommentar HER:

Jeg håper at NRK er modige nok til å være litt annerledes enn all mainstream-journalistikken vi får severt over alt ellers, og at de ikke fjerner alle programmene som faktisk har litt sjel, tradisjon og som byr på litt muligheter for ro og refleksjon.  Det er virkelig det vi trenger for tiden, der alt går så himla fort, og alt skal inn i sammen formen.

 

 

NRK radio1

Det er også først når ting er borte, at vi merker at vi kommer til å savne det. Til og med et traust og tradisjonelt radioprogram som «Naturens verden». Men da er det gjerne for sent-

 

 

Pin It

» Livsstil, Lykke, oppdragelse, Ukategorisert » Ut med naturen på radio…
On 27. oktober 2018
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »