Boksnuing, enda en ny tulletrend…!

Barneoppdragelse, Livsstil, Lykke, oppdragelse, Ukategorisert Comments (0)

Det er travelt å skulle være trendy! Også når det gjelder i heimen, så skifter moten og trendene så fort at det er rene hobbyen å skulle klare og følge de siste #inspo-bildene på Pinterest eller i de mange interiørbladene som finnes.

Vi har nylig vært gjennom julefeiring, og også der er det stadig nye motebilder, og farger som er årets «hotte», når det gjelder både julepynt og hvordan man skal dekorere hjemmet sitt for julehøytiden og nyttår. For mange er det ikke lenger snakk om å ta frem en sliten engel eller rød julekule, som har vært en del av juletradisjonen i år etter år. Neida; ett år skal alt være blått, neste år hvitt, og kanskje kan det få lov til å lure seg inn litt julerødt og grønt. Jeg tenker det må være veldig slitsomt å skulle være så trendy, dyrt må det være også! Og personlig syns jeg dette med tradisjoner, og nettopp ta frem den samme pynten år etter år, er en del av selve høytiden og stasen.

Men det er nå meg, og jeg er sikkert bakstreversk og umoderne…

 

 

Bokhylle2

 

Det er jeg iallefall når det gjelder bokhyllen min, har jeg nå oppdaget!!

For skal vi tro det nylige oppslaget fra NRK, så skal bøkene nå settes BAK FREM! Siste skrik innen interiørdesign er altså å snu alle bøkene i bokhyllen, slik at de hvite sidene i boka er det som vises. Tenk så flott og fint det er da; en sjattering av helt hvitt, litt gulere og slitent hvitt og naturfarget hvit, som slår mot oss, når vi kommer inn i en stue, der resten av interiøret står godt og matcher denne «sanddynen» av hvit-varianter i bokhyllen.

Les saken HER:

 

 

Bok, feil vei

 

 

Nei, for å være helt ærlig, så syns jeg dette er helt tullete! Jeg skal ikke gå så langt som forfatter Anne B Ragde gjør, og kaller de som snur bøkene sine av designhensyn, for kulturelle rennesteinsmennesker. Men jeg må innrømme at jeg syns det er ganske latterlig å bruke bøker på en slik måte. Tenk så upraktisk og da, om man virkelig leser bøker, eller i det minste har lyst til å kikke litt i dem en gang i blant; hvordan i alle dager skal man klare å finne frem til rette boken? Nei, dette blir for dumt!

Bøker og lesing har gjennom alle tider vært et slags symbol på både stilling og stand, og også en slags indikator på kulturell posisjon. Slik sett er det interessant å komme hjem til folk, og se bokhyllen deres; det kan si litt om hvem de er, og hva de interesser seg for. Når det er sagt, så er det jo mange som bruker våre fantastiske biblioteker mye, og kan lese mye mer enn noen som har lange rekker av bøker i bokhyllene sine gjør. Jeg har akkurat lest Elena Ferrantes bok «Mi brilliante venninne», der vi virkelig får lese om dette, hvor den en av hovedfigurene lurer seg til låne bøker, i sin iver etter læring og kunnskap.  Så bøker i lange rekker, eller ikke bøker, sier noe, men ikke alt.  Men nå er det altså bøker som brukes igjen, til å markere en trend og en slags posisjon og at man følger med, på et vis.

 

 

 

Bokhylle3

Vi har selv et hav av bøker hjemme, mest fordi jeg har en mann som er en sann bokorm. Jeg skulle egentlig ha tatt med et bilde av nattbordet hans, som jeg når som helst frykter det kommer et alvorlig ras fra… Men det blir vel litt for utleverende;) Men bøker er det overalt her, og i et salig rot, uten verken sortering ut fra matchende farger, titler eller forfattere. Men de står og ligger i det minste riktig vei, slik at det går an å finne den boken man kanskje har lyst til å lese, eller titte litt i. Det må da være det mest praktiske, og jeg syns faktisk det er ganske vakkert også, skal jeg være helt ærlig! Så her i huset blir det iallefall ikke noen boksnuing.

Da får jeg heller tåle å være utrendy-

Pin It

» Barneoppdragelse, Livsstil, Lykke, oppdragelse, Ukategorisert » Boksnuing, enda en ny tulletrend…!
On 9. januar 2019
By

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

«