EN GOD KLEM TIL RUSSEN!

Denne våren har blitt så veldig annerledes for oss alle, uansett hvem, hva og hvor vi er.
Og ikke minst har det blitt en annerledes vår for de som er russ, og på tampen av 13 års skolegang, med mye fest, moro og fullt av forventninger for hva disse månedene skulle bringe.
Men jammen blir det en russetid «to remember», for å si det slik😘

Med en som er russ i huset selv, må jeg si jeg er innmari imponert over både ham, og vennene hans, og hvordan de har taklet denne situasjonen! Både i forhold til det som har skjedd i livene deres, og i forhold til noe så «banalt» og «overfladisk» som det å skulle gjennomføre en russetid, med all den planleggingen, og forventningene de har hatt til denne tiden.
Vi har knapt hørt noe klaging eller selvmedlidenhet her hjemme, og dette har jeg inntrykk av at gjelder mange av de flotte ungdommene rundt omkring, som faktisk har fått endevendt livene sine på så kort tid. Og som viser seg klarer å takle slike omveltninger og skuffelser på en så imponerende måte.
Her er det faktisk mange voksne som har en del å lære, for det har helt ærlig vært mye mer tegn på sur brakkesyke blant enkelte i generasjonen over i disse virustider..

Selv om jeg kan dy meg for en del av det russen etterhvert har tatt til seg av ymse tradisjoner og trender, så har både jeg og andre voksne vært ungdommer en gang, og vi vet hva sosial omgang med jevnaldrende betyr i den alderen. Og ikke minst når det er russetid, med store investeringer på så mange plan, og så går alt i vasken… Jeg har virkelig unt dem å få rast ut og hatt det gøy nå fremover. Men her sitter de på hvert sitt rom, gjør skolearbeid, og «møtes» til TV-spilling og kanskje en treningstur en gang i blant.

Men alt er jo så annerledes nå. Og man kjenner jo på det som forelder, at det man ønsker aller mest, er at det skal bli en fin hverdag og et fritt og godt liv å «våkne opp til» snart igjen. Aller mest for ungene våre, etter at dette roer seg, og at uansett en tapt russetid, så får de iallefall leve og puste mer fritt igjen..

For min del, så ble det iallefall en fin anledning til å få med russen min, helt alene, på en fantastisk tur i fjellet i helgen. Ikke helt som å henge med russegruppen sin, kanskje, men fint ble det💙

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: