SMILETS KRAFT

«A smile is the prettiest thing you can wear»

Jeg syns dette lille ordtaket sier ganske mye; det ligger så mye godt i et smil!

Og aldri har det kanskje vært viktigere enn nå, å gi hverandre et smil, som kommer innenfra, i en tid da vi verken kan gi en klem eller fysisk nærhet, og det kanskje ikke er så mye å nettopp smile for, om man ser på verden omkring seg.

Et smil sier også ganske mye om et menneske. Både om egen trivsel, og hvordan man ser på andre rundt seg. Jeg har sittet og tenkt en del på det, også i forbindelse med valget som har overskygget alt de siste ukene og dagene. Det er egentlig ganske interessant og betegnende å se på bilder, ikke bare av de to ulike presidentkandidatene, men også menneskene rundt dem. Mens både Trump og hans nærmeste knapt har vært sett med et ekte godt smil, som berører iallefall meg, så er det mye smil, latter og glede å se hos Biden og hans omkrets. Et smil smitter, og det gjør noe med oss både fysisk og psykisk, der gode kjemiske prosesser skjer, og gir bedre velvære. Et smil som er ekte, gir også tillit, og det skaper fellesskap. Bare ved å se på smilene, og mangel på dem, så får jeg troen på det som skjer i USA nå.

Et smil er ikke bare et smil heller. I en tid der stadig flere av oss møter hverandre bak en ansiktsmaske, merker vi hvor viktig det er at et ektefølt smil også sees i blikket fra den andre. De beste smilene er der hvor man kan kjenne og se smilet i de uttrykksfulle øynene, som viderebringer et godt smil om munnen under masken. Det er det som berger oss nå, der vi har så mangelfull kontakt med hverandre. Til og med noen gode smilerynker rundt øyne og panne kan være gode å ha og å se nå;)

Så la oss smile og le, om det er under en maske, og om det er mye å være både bekymret og lei seg for. Et smil gjør underverker og kurerer gruff. Og jammen tror jeg det gjør godt i en tid der stadig flere kjenner på ensomhet og tunge tanker; det å møte et smilende menneske kan gjøre en forskjell!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: