Koronahotell- når hensikten helliger middelet

Tradisjonen tro blir det adventskalender til barna i år også! Og tradisjoner er tradisjoner, uansett hvor gamle ungene blir;) Og det er kanskje ekstra koselig å få en slik hilsen i en adventstid som i år, enten det er i en fremmed by her til lands eller i utlandet.

Og skal vi tro på det regjeringen sier, så blir det trolig ikke hjemtur til jul for hun som bor utenlands heller, selv om flybilletten har vært klar for lenge siden, med innlagt tid for karantene før jul- For en som akkurat er ferdigstudert, og har fått seg jobb, samt har vært så ærlig at hun har meldt flytting til utlandet, så er «internering» på et av de berømmelige karantenehotellene den eneste muligheten, fordi hun ikke står med hjemmeadresse her lenger. Og selv om dette sikkert kan kalles et I-landsproblem, og at det sikkert vil gå bra med min håpefulle selv om hun kanskje må feire jul alene utenlands, så føles dette ganske urettferdig og helt feil, at hun og likesinnede ikke kan oppholde seg i karantene på et egnet sted, slik det har vært før. Mange har vært lenge borte fra familie allerede, så jeg tror dessverre dette er tøft for en del, at det nå legges enda mer kjepper i hjulene for at de skal kunne komme sammen med dem de er glade i og savner, til en så viktig høytid som julen er. Samtidig kan studenter, og dem som har hatt råd og mulighet til å kjøpe seg en leilighet eller hus, vandre rett forbi vaktene som geleider folk til karantenehotellet. Det gjelder også en del av dem denne ordningen var ment for, nemlig en del arbeidsinnvandrere, som slipper karantenehotell, og drar rett til «egnet » karantene hos arbeidsgiver.

Jeg skjønner at man må gjøre alt man kan for å stoppe smitten, også den som kommer fra utlandet. Men i denne saken er det så mye rart og feil som har skjedd, og som skjer, at jeg håper myndighetene lytter til de mange høringsuttalelsene som går i mot denne ordningen! Den rammer både skjevt og blindt, og det er faktisk mange nettopp i denne «mellomgruppen», av unge nyutdannede og arbeidende nordmenn, som virkelig ikke utgjør en stor risiko ved å få lov til å dra i karantene et mer «egnet» og velkomment sted enn på et kostbart fremmed karantenehotell, der smittefaren kan være vel så stor som ved en vanlig karantene.

Kjære regjeringsmedlemmer; dere har muligheten til å vise nå at det er ingen skam å snu. Vær så snill, og bruk den alltid slitesterke sunne fornuften her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: